Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!
699pic_115i1k_xy-(1)

Aisea e le fuafua ai Alcoa e fau se faiga fa'amea fa'amea faumea alumini fou pe a maualuga tele tau alumini?

Aisea e le fuafua ai Alcoa e fau se faiga fa'amea fa'amea faumea alumini fou pe a maualuga tele tau alumini?

E ui lava i tulaga sili ona lelei o maketi ma tau, o loʻo faʻatuai pea le alamanuia alumini a Kanata i Quebec e faʻateleina le gafatia ona o nisi o mea, e amata mai i le leai o se taimi umi e vaʻaia ai tau o le carbon i lalo o le carbon cap and greenhouse gas trading (SPEDE) pulega.

 

E leai se matou tau umi i luga o le kaponi, ”o le tala lea a Jean Simard, peresitene ma le Pule Sili o le Canadian Aluminum Association.E faigata ona fai ni fa'ai'uga fa'afaigaluega i lea tulaga."
 

O le maketi kasa o Quebec i Kanata na faʻalauiloaina ia Ianuari 2012 e faʻamautinoa ai o kamupani o loʻo aofia i le faiga, e aofia ai ma faʻamea alumini, e tatau ona faʻamaonia le tau o latou kasa kesi.O lenei faiga maketi e faʻaaogaina e faʻafeiloaʻi ai le tau o le kaponi i totonu o pisinisi poʻo faʻaiuga faʻafaigaluegaina a kamupani lafoga.

Fai mai Jean Simard, o le a le mafuaʻaga o le le mautonu o le isi taamilosaga o le SPEDE, lea o le a amata faamamaluina i le 2024, faʻatasi ai ma lona faʻaogaina o le faʻaogaina o auala e faʻamautu ai le faʻatauvaʻa i totonu o pisinisi malosi-malosi e faʻaalia i tulaga lamatia fefaʻatauaʻiga faavaomalo e le o manino.
 

O lenei faʻatulagaga e mafai ona oʻo atu ai i taimi faʻaopoopo taimi, ”o lana tala lea.O le taunuuga e le mafai ona faʻataʻitaʻia le tau moni o le koale i le taimi pe fuaina le aʻafiaga tau tupe o galuega faʻafaigaluega mo taimi pupuu, feololo ma umi.

 

Ose lafoga kaponi feterale taumateina

 
I le tulaga feterale, o lenei mea e mafai ona vaʻaia aua ua uma ona tatou iloa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le lafoga carbon e oʻo atu i le $ 170 i le tone i le 2030. Ae ui i lea, faʻafetai i le SPEDE, e le tatau i kamupani Quebec ona totogi le lafoga a le feterale.

 
Ua taʻua e Jean Simard: o le maualuga o siteki mo fale faumea alumini a Quebec, ona o se galuega faʻafaigaluega i le vaega o loʻo tumau pea i le piliona o tala i luga o le taimi e le itiiti ifo i le 25 tausaga.
 

O le gaosiga o le alumini a Kanata e tusa ma le 3.1 miliona tone i le tausaga, e tusa ma le 2% o oloa auina atu a Kanata.O le alamanuia alumini a Kanata o loʻo faʻatumauina i Quebec, ma e valu laʻau ma naʻo le tasi (e umia e Rio Tinto) o loʻo i fafo atu o le itumalo, i Kitimat, British Columbia.
 

I le vaaiga a Pierre-Olivier Pinot, o se tagata tomai faapitoa i le malosi i le École Supérieure de Commerce de Montréal, o le tele o le le mautonu o loʻo feagai ma smelters alumini a Quebec atonu e le o le tau o le carbon, ae o le a le tele o tupe fesoasoani latou te maua pe a uma le 2023.
 

“E le’i fa’ailoa mai e le malo fa’aitumalo tulafono fa’ai’u mo alauni maua fua.Mo le taimi nei, o lo'o maua e la'au alumini se alauni e maua fua.Atonu e le tumau lena mea, o lana tala lea i se imeli.

O mea e fiafia i ai le faateleina o le gaosiga
                                              
E mautinoa lava, o lenei le mautonu i Quebec's valu alumini smelters e oʻo mai i se taimi taua mo le tuputupu aʻe o le gaosiga o le alumini lalolagi.
 

Muamua, o tau e matua maualuga lava.ia Aperila 13, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi fou o le pale na sosolo i le lalolagi atoa, alumini sa fefaʻatauaʻi i le $ 3,238 i le tone, sili atu nai lo le faaluaina o Mati 2020 maualalo (i vaiaso taʻitasi).o le tau ia Mati na sili atu i le $3,500.
 

Lona lua, o le fa'aulufaleina atu o alumini a Rusia i le US ma le EU o lo'o fa'amoemoe e fa'aauau pea ona fa'aitiitia pe a mae'a osofa'iga a Rusia i Iukureini, o se aga aga'i i lalo na matauina i tausaga talu ai nei.O le mea lea, o le faʻaititia o le sapalai a Rusia e tatau ona faʻafeiloaʻi e se isi ofo.
 

Lona tolu, e tusa ai ma se auiliiliga a le International Aluminum Association, o manaoga o le lalolagi mo alumini i vaega uma o alamanuia o le a tuputupu aʻe i le lata i le 40% i le 2030.
 

O le mea lea, ina ia ausia lenei manaʻoga, o le gaosiga faʻaletausaga o le lalolagi e tatau ona siitia i le 33.3 miliona tone, mai le 86.2 miliona tone i le 2020 i le 119.5 miliona tone i le 2030.

E tolu tagata gaosi alumini i Quebec e le mafai ona taʻu mai ia i matou pe latou te faʻamoemoe pe o loʻo suʻesuʻeina le avanoa e faʻateleina ai le gafatia i le lumanaʻi vaʻaia ona o tulaga lelei maketi ma tau.

Alcoa o loʻo faʻatali tekinolosi fou

Na auina mai i matou e Alouette i le AAC.Fai mai Alcoa Kanata o loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia ana faiga i ana galuega.
 

Mo se faʻataʻitaʻiga, ia Mati talu ai, na faʻamaeʻaina ai e Alcoa se galuega faʻaleleia o le malosi ($ 47 miliona) i lona fale alumini Fort Deschamps lea o le a maua ai le tele o le taimi nei i le eletise ma faʻatagaina le faʻateleina o le gaosiga alumini i tausaga a sau, na tusia e le failauga o Anne-Catherine Couture i se imeli. .“
 

I se tusiga na lomia e le S&P Global ia Novema talu ai, na faamamafaina ai e le pulega a Alcoa e le o faamoemoe e fausia se faumea alumini fou e faʻaaoga ai le faiga faʻaeletise masani.

Na taʻua e le Peresetene ma le Pule Sili o Alcoa Roy Harvey, o le mea moni, soʻo se fuafuaga a Alcoa e fausia ai le malosi faʻafefeteina alumini fou i ana galuega faʻavaomalo o le a faʻalagolago i le manuia o le atinaʻeina o lona Elysis inert anode technology, lea e faʻamoemoe e oʻo atu i pisinisi faʻapisinisi i le 2024.
 

I Rio Tinto, na taʻua ai e le failauga a Kanata o loʻo mataʻituina e le kamupani atinaʻe maketi ma e le o faʻatauaina, ona o le tau o le alumini sa fai si maualalo i taimi i le sefulu tausaga talu ai.
 

I se imeli, na ia taʻua ai, "Matou te pulea a matou pisinisi ma faia filifiliga i se vaaiga umi, e le faʻavae i luga o suiga pupuu."

Na faapea mai, na maitauina e leʻi leva ona faaopoopo e Rio Tinto le gafatia i Quebec.
 

Ua fausia e le gaosi alumini le 16 AP60 electrolyzers fou i le Jonquière Complex ma faʻalauiloa se suʻesuʻega e faʻaopoopo atili, ae le o taʻua le faʻatupeina o le $ 430 miliona (C $ 541 miliona) i lona fale Saguenay-Lac-Saint-Jean i le 2021.


Taimi meli: Apr-16-2022